Гумдопомога від компанії Кока-Кола та Товариства Червоного Хреста надійшла на звільнені території / фото прес-служба Coca-Cola

Гуманітарну допомогу від компані Кока-Кола та Товариства Червоного Хреста України отримали жителі села Ягідне в Чернігівській області.

Про це повідомила керівниця напрямку комунікацій та сталого розвитку компанії "Кока-Кола Україна" Ольга Чумак в ефірі телемарафону.

"Там (у селі Ягідне – УНІАН) люди провели майже місяць в окупації. Громада зруйнована, дивитися в очі людей, які стоять в черзі за тими продуктовими наборами, - надзвичайно складно. Але, з іншого боку, приємно, що ти можеш допомогти, що є ресурси і можливості доставити харчі туди, де люди насправді цього потребують і будуть ще довгий час цим користуватися", - розповідає представниця компанії.

Відео дня

За словами Чумак, українці отримують великі коробки вагою 18 кілограмів кожна, вміст яких дозволяє одній людині харчуватися протягом місяця

"Наша гуманітарна допомога – це велика коробка, яка складається з різного виду продуктів. Це крупи, борошно, олія, продукти тривалого зберігання. До цього набору додаються вода та інші напої нашої компанії, щоб люди могли тамувати спрагу, а заодно, щоб щось їм нагадувало про приємності мирного життя", - додає вона.

Продуктові набори доставлені за підтримки Італійського Червоного Хреста за фінансування Кока-Кола, а в українській спільноті їхнім розповсюдженням займається Товариство Червоного Хреста України, яке напряму співпрацює з місцевими громадами. Тому, як переконують у компанії Кока-Кола, допомога є адресною, відповідно до переліку населених пунктів, де українці постраждали від війни найбільше.

"Ще від початку війни компанія Кока-Кола оголосила про те, що буде допомагати Україні, буде переживати цю страшну історію разом з Україною, і ми вирішили, що будемо допомагати за трьома важливими напрямками – це відновлення інфраструктури, допомога місцевим громадам, які страждають від війни, та допомога працівникам компанії. Таким чином, компанія виділила 18 млн євро. Зокрема, було виділено 4,7 млн євро на те, щоб закупити продуктові набори для гуманітарної підтримки українських громад, які найбільше цього потребують", - додає Чумак.

Загалом, компанія Кока-Кола в рамках своєї благодійної ініціативи планує роздати 70 тисяч продуктових наборів.

Як повідомляв УНІАН, продуктову допомогу від Кока-Кола спільно з Товариством Червоного Хреста України отримали жителі нещодавно звільненого села Киселівка, що знаходиться за 17 кілометрів від Херсону.

Завод Кока-Кола неподалік від Броварів, що постраждав внаслідок російських обстрілів, відновив роботу у травні. Компанія продовжує інвестувати в українську економіку та підтримувати населення.