Ілюстрація REUTERS

Комісія з надзвичайних ситуацій Києва сьогодні затвердила умови для роботи літніх майданчиків та ресторанів після послаблення карантинних заходів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

"Як ви знаєте, уряд дозволив працювати вже на першому етапі і літнім майданчикам кафе та ресторанів. Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила сьогодні умови для їх роботи. Майданчики зможуть працювати тільки з дотриманням визначених норм безпеки. Відстань між столиками 1,5 м, не більше двох відвідувачів за одним столиком (без врахування дітей до 14 років), засоби захисту в персоналу", - повідомив Кличко.

Відео дня

Читайте такожКличко розповів, які послаблення карантину будуть у Києві з 12 травня

Він наголосив, що для підтримки підприємців та спрощення процедур міська влада вже підготувала рішення Київради, яке винесе на найближчу сесію.

"Відкритим (літнім) та сезонним майданчикам, що отримували документи у 2019 році, Департамент містобудування та архітектури видасть нові документи на розміщення без опрацювання і зайвих погоджень. Терміном у два робочих дні. Стосуватиметься така процедура і нових майданчиків, що захочуть працювати з дотриманням всіх вимог. Також для літніх та сезонних майданчиків місто планує встановити символічну фіксовану суму пайової участі – 1 гривню. Для літніх майданчиків – до кінця жовтня цього року. Для сезонних – до кінця грудня. Розуміючи, що бізнес несе втрати і йому потрібна допомога", - підкреслив Кличко.

Також він додав, що минулого року в столиці документи на розміщення отримали 1059 літніх майданчиків кафе та ресторанів.