Ілюстрація / REUTERS

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що всім закладам, які відкриються після пом’якшення карантинних обмежень з 11 травня, дозволять працювати виключно за умови дотримання протиепідемічних заходів

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Міністр нагадав, що, починаючи з 11 травня будуть змінені умови карантину на території України.

Відео дня

"Ми робимо пом’якшення в порівнянні з тим, що у нас існує на сьогоднішній день. Буде дозволено прогулюватись парками, скверами, зонами відпочинку, почнуть працювати заклади роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, окрім зон розваг, зон харчування в торгово-розважальних центрах. Також почнуть працювати заклади харчування на виніс, почнуть працювати літні майданчики кафе та ресторанів, які знаходяться під відкритим небом", - сказав Степанов.

Читайте такожМОЗ оприлюднило правила відвідування парків та перукарень після послаблення карантину

Він також зазначив, що буде дозволено відновити тренування спортивних команд на спортивних базах, відновлять роботу перукарні, салони краси, аудитори, стоматологи, юристи, адвокати, нотаріуси.

"Весь цей перелік може працювати виключно за умови дотримання тих обмежень, які стоять з точки зору карантинних протиепідемічних заходів – це дотримання дистанції, масочного режиму, інших заходів, які так необхідні для нерозповсюдження цієї хвороби", - підкреслив міністр.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін у березні ввів загальнонаціональний карантин для протидії поширенню коронавірусної інфекції, після чого продовжив його до 11 травня.

5 травня уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому низку обмежень для бізнесу.

Читайте також: