Офіс Президента України разом з Міністерством інфраструктури працюють над вирішенням головних проблем Укрзалізниці, таких як тарифна політика та відсутність у парку компанії сучасного рухомого складу. 

Про це заявив координатор програми "Велике будівництво", заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко під час виступу на форумі "Україна 30. Міжнародна політика".

"Я думаю, що упродовж місяця (може, трохи більше) буде багато новин щодо тарифної політики від Укрзалізниці. Не на пасажирські, а саме на вантажні перевезення", - сказав він.

Відео дня

Крім цього, Україна отримає 130 нових вантажних електричних локомотивів виробництва французької компанії Alstom, з них 80 – двосистемних (для різних систем електроструму). Відповідна угода з урядом Франції була ратифікована 1 липня у Верховній Раді.

"У такій кількості вже давно ніхто не бачив оновлення рухомого складу Укрзалізниці. Більшість електротягів, які зараз є, - з 70-80-х або 90-их років", - повідомив Тимошенко.

"Для чого ми це робимо? Для того, щоб Укрзалізниця швидше обробляла усі вантажні перевезення, щоб не було проблем взагалі із наявністю тяги. І для того, щоб ми могли збільшувати і покращувати економічну складову Укрзалізниці", - резюмував заступник голови ОП.

Нагадаємо, цього року в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" стартувало оновлення авіаінфраструктури українських регіонів. У найближчі роки планується капітально відремонтувати або побудувати 16 регіональних аеропортів. За словами Кирила Тимошенка, один з них, аеропорт у Кривому Розі, може бути завершений уже до кінця 2022 року.