Забуранна: сторони конфлікту дійшли згоди, люди матимуть власне житло / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Державне підприємство "Агрокомбінат "Пуща Водиця" і забудовник Stolitsa Group досягли компромісу в конфлікті навколо ЖК "Варшавський" у Києві, тож його вичерпано.

Про це повідомила народний депутат України Леся Забуранна.

"Сторони погодились, що відсоток розподілу нерухомості між державним підприємством та Фондом державного майна з одного боку і Stolitsa Group з іншого боку збільшать по новому будівництву з 5% до 10%. Це дасть державі додатково 60 тисяч квадратних метрів, тобто близько 1200 квартир", - повідомила Забуранна.

Відео дня

Нардеп нагадала про проблему зі здачею в експлуатацію ЖК "Варшавський Плюс". За її словами, через конфлікт між забудовником і землевласником люди не могли отримати квартири, за які сплатили кошти.

Зокрема, люди, які придбали квартири в цьому ЖК, повідомляли про бездіяльність замовника будівництва - ДП "Агрокомбінат "Пуща Водиця" і його органу управління, - Фонду держмайна України.

"Саме тому, коли інвестори житлового комплексу звернулись до мене, як до народного депутата та голови Київської міської організації партії "Слуга Народу", я одразу включилася в процес і долучилась до переговорів щодо врегулювання конфлікту між забудовником та державним підприємством. Моє завдання в таких ситуаціях - відстояти інтереси людей", - розповіла Забуранна.

Завдяки тому, що сторони конфлікту дійшли згоди, люди матимуть власне житло, а їхні права власності будуть гарантовані, підсумувала нардеп.