'Кожен на своєму фронті': як благодійниця Емма Шекоян допомагає Україні

Війна в Україні відкрила український народ як справжніх героїв. Мільйони українців щодня роблять свій важливий внесок у порятунок держави: хтось захищає кордони країни на фронті в лавах ЗСУ, хтось працює, щоб задонатити для армії, хтось приймає біженців, роздає продукти чи готує їжу… Навіть мінімальна допомога сильна врятувати життя людей!

Не стоїть осторонь і керівник благодійної організації PFCU, благодійниця з великим серцем Емма Шекоян. Вже понад 15 років дівчина займається волонтерством і вважає, що в цьому, напевно, і полягає сенс життя кожної людини – допомагати іншим тим, чим можливо. Коли їй вдається бути корисною для людей, які потребують допомоги, вона радіє, що вдалося зробити їх щасливішими і дякує за це своєму маленькому синочку.

Наприкінці 2020 року в родині Емми Шекоян з'явився чудовий, довгоочікуваний син – Добриня. Проте вже на початку 2021 року у дитини виявили серйозне захворювання і через 7 місяців боротьби зі страшною недугою вона залишила цей світ. Так, проводячи багато часу у лікарнях та бачачи їх стан та оснащення, Емма з чоловіком вирішили відкрити благодійну організацію PFCU, яка допомагатиме дитячим відділенням та центрам психологічної реабілітації дітей. На превеликий жаль, у житті бувають такі випадки, коли, незважаючи на лікування лікарів та завзятість батьків, маленькі діти залишають цей світ. Так сталося й у родині Емми. Вони втратили Добриню. Але пам'ять про нього залишиться назавжди не лише в їхніх серцях, а й у серцях тих, кому він незримо допоміг і допомагає день у день.

Відео дня

Коли 24 лютого відбулося повномасштабне вторгнення Росії на територію України, родина Емми Шекоян не збиралася тікати за кордон. Разом із чоловіком вони вирішили залишитися і, незважаючи ні на що, допомагати своїй країні. У той час як чоловік став до лав територіальної оборони Київської області, Емма разом із власною благодійною організацією розпочала активну діяльність з допомоги українцям – вивезенням жінок з дітьми на безпечні території Західної України, наданням їм тимчасового притулку, а також збиранням гуманітарної допомоги тим, хто має потребу. Отже, сім'ї отримали можливість перебувати у затишку та теплі, повноцінно харчуватися, а жінки повною мірою приділяли увагу своїм дітям. Благодійна організація PFCU намагалася робити все можливе, щоб вимушені переселенці могли жити звичайним життям. Все, що робить організація – це для України, для життя, заради миру.

Сьогодні Емма Шекоян продовжує стояти на чолі БО PFCU, яка займається формуванням та роздачею продуктових наборів для людей, які постійно залишають запити на отримання допомоги. Кошики з продуктами формуються таким чином, щоб одержувач не потребував продуктів харчування певний час. При можливості також відбувається роздача ліків та речей першої необхідності для матусь, а також дитячих іграшок. Це допомагає підтримувати людей та їх віру у хоча б мінімально стабільне сьогодення.

Матеріально підтримує цю діяльність співпраця з різними торговими марками, а також організаціями Захисник України, C1K, Prof Fin Centre Ukraine, БО United for Ukraine. Емма зазначає, що постійно радіє як дитина, вкладаючи продукти у посилки, адже почувається у цей час міні-чарівником для людей України. Вкладаючи в цю діяльність всю душу, Емма вкрай відповідально ставиться до того, щоб кожна допомога, яка надається людям, була максимально потрібна, корисна та результативна. Якщо це допомога в розселенні, то тільки в комфортних для людей умовах, якщо медикаменти – найефективніші в кожній ситуації, якщо продукти, то якісні.

Емма Шекоян впевнена, що в Україні живуть сильні духом люди, які роблять все можливе, щоб країна вистояла в цій завзятій боротьбі проти російської агресії і не дала злу поширитися світом. Кожен на своєму місці робить те, що може, формуючи єдину систему підтримки своєї держави. Лише разом народ України сильний! Тільки в єдності його не подолати! І лише спільними зусиллями можна наблизити перемогу України!