У Львові через перехід до «жовтої» зони карантину дозволили роботу кафе, ТРЦ та закладів культури / фото УНІАН

У Львові у зв’язку переходом до «жовтої» зони карантину з 26 квітня відновлюють роботу заклади громадського харчування, непродовольчі магазини, торгово-розважальні центри та заклади культури.

Як повідомив у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий, відповідне рішення сьогодні ухвалила міська комісія з надзвичайних ситуацій.

Читайте такожВідсьогодні у Львівській області скасовується "червоний" рівень епіднебезпеки

Відео дня

Згідно з рішенням, відсьогодні у Львові запрацюють заклади громадського харчування, непродовольчі магазини, кінотеатри, театри, музеї, галереї.

Окрім того, учні старших класів повернуться до шкіл із 5 травня.

Також з 27 квітня пільги на громадський транспорт діятимуть з 11:00 до 16:00.

Як зазначено у рішенні, на території міста забороняється проведення масових заходів та робота нічних клубів.

«Міська комісія з надзвичайних ситуацій адаптувала свої рішення відповідно до «жовтої» зони. Але я благаю не забувати про здоровий глузд. У лікарнях справді є вільні ліжка. Їх буде ще більше, бо це політика міста – збільшувати фонд ліжко-місць. Але, разом з тим, наші реанімації переповнені. Державна комісія своїм позачерговим рішенням не може зупинити поширення епідемії. І ми за один день не стали всі здоровими і захищеними. Тому я прошу всіх бути обережними. Уникайте місць скупчення людей. Бережіть себе та своїх близьких!», - заявив Садовий.

Карантин у Львові: що відомо