На Львівщині знайшли хлопчиків, які вирішили подорожувати самі / фото lv.npu.gov.ua

У Львівській області в п’ятницю, 20 серпня, зранку знайшли двох хлопчиків-жителів міста Стрий віком 12 та 13 років, які втекли з дому, щоб "подорожувати".

Малолітніх розшукали біля села Дроговиж (знаходиться на відстані понад 30 км від Стрия), повідомили у Головному управлінні Національної поліції на Львівщині та показали фотографії "подорожувальників".

За даними правоохоронців, хлопчики не зіткнулися зі зловмисниками. Малолітніх передали родичам. Поліцейські проводили профілактичні бесіди з малолітніми та їхніми батьками.

Відео дня
У Львівській області знайшли хлопчиків, які вирішили подорожувати самі / фото lv.npu.gov.ua

Правоохоронці 19 серпня дізналися про те, що хлопчики-жителі Стрия зникли близько 11:00. Малолітні взяли з собою теплі речі, намет, спальники та два велосипеди.

До пошуків хлопчиків долучили, зокрема, співробітників Стрийського райуправління поліції, кінологів та працівники інших служб поліції Львівської області.

Нагадаємо, в Україні передбачена адміністративна відповідальність за невиконання обов'язків з виховання дітей – це 184 ст. Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За таке правопорушення, вчинене вперше, загрожує попередження або штраф у розмірі 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1 700 гривень).

Вас можуть зацікавити такі новини: