Кока-Кола спільно з Товариством Червоного Хреста України реалізують гуманітарну програму з надання 70 тисяч продуктових наборів українцям, що найбільше постраждали від війни.

Жителі Херсонської області вже почали отримувати гуманітарну допомогу від Компанії Кока-Кола, яка спільно із Товариством Червоного Хреста України реалізує соціально-відповідальну програму з надання 70 тис. продуктових наборів у регіони, що відчувають найбільшу потребу у продуктах харчування та питній воді.

Як повідомляють у компанії, цього разу продуктові набори, негазовану воду та напої отримали жителі звільненого села Киселівка, що знаходиться за 17 кілометрів від Херсону.

Відео дня

Село зазнало великих втрат внаслідок окупації. Майже сто будинків місцевих мешканців були поцілені ворожими снарядами. З 1600 людей тут залишилися майже половина, решта – були вимушені виїхати.

"Сьогоднішня подія в Киселівці є частиною великого проєкту, де ми спільно з Червоним Хрестом надаємо 70 тисяч продуктових наборів тим верствам населення України, які потребують цього найбільше. В першу чергу, це крупи, рибні консерви, які покривають потреби на 1 місяць однієї людини", - зазначає директор з корпоративних зв’язків і сталого розвитку Coca-Cola HBC в Україні Андрій Бублик.

Продуктові набори сформовані відповідно до науково обґрунтованих міжнародних стандартів та містять товари із великим терміном придатності, що не потребують зберігання в холодильнику. Набори доставлені в Україну за сприяння італійського Червоного Хреста. По території України їх розвозять волонтери Червоного Хреста України і передають людям, які наразі найбільше потребують такої допомоги.

"Така компанія, як Кока-Кола – це дуже наглядний приклад соціально-відповідального бізнесу. Червоний Хрест співпрацював з Кока-Кола ще до повномасштабного вторгнення, і завжди компанія відзивалася на потреби людей", - коментує партнерство з компанією виконувачка обов’язків голови Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Лариса Марченко.

Як повідомляв УНІАН, на закупівлю 70 тисяч продуктових наборів Компанія Кока-Кола витратила 4,7 мільйонів євро. Загалом на гуманітарну допомогу українцям і підтримку своїх працівників в Україні компанія виділила понад 18 млн євро.

Завод Кока-Кола неподалік від Броварів, що постраждав внаслідок російських обстрілів, відновив роботу у травні. Компанія продовжує інвестувати в українську економіку та підтримувати населення.