Підготувати до зими хоча б 8 притулків — таку мету фонд Happy Paw та Лінія магазинів EVA обрали для спільного благодійного проєкту "Тепло хвостикам". Але завдяки підтримці 84 062 небайдужих благодійників тепло вдалось подарувати для тварин 41 притулку з 12 регіонів України від Сум та Хмельницького і до Миколаєва та Запоріжжя.

З 7 грудня 2022 по 7 січня 2023 року проєкт "Тепло хвостикам" залучив до допомоги тваринам 1 194 218 гривень. З них 683 718 гривень зібрали через каси мережі магазинів EVA. 250 500 гривень вдалось залучити через сайт проєкту. 260 000 гривень склав благодійний внесок від самої компанії EVA.

"Забезпечити тварин їжею, вилікувати хворих та знайти чотирилапим дім — це пріоритетні завдання будь-якого українського притулку. Війна ще більше загострила цей ланцюжок постійних потреб, адже покинутих, травмованих і нужденних тварин за цей рік стало у сотні разів більше.

У результаті ми маємо переповнені притулки і виснажених волонтерів, які у кризових умовах борються за виживання десятків тисяч тварин. Проєкт "Тепло хвостикам" не лише допоможе тваринам пережити зиму в теплі та комфорті. Він також допоможе притулкам мати хоча би мінімальну впевненість у майбутньому, наскільки це можливо у наш важкий час", — коментують у фонді допомоги безпритульним тваринам Happy Paw.

Теплу підтримку отримали і підопічні бахмутського притулку "Лада", який влітку евакуювався у Новомосковський район Дніпропетровської області та зараз намагається обжитись у приміщеннях старого корівника, де не було жодних комунікацій та умов. Завдяки проєкту "Тепло хвостикам" тепер приміщення обігрівається двома булер’янами, а притулок забезпечений паливними брикетами на всю зиму.

Притулки для безхатніх тварин не мають змоги самостійно купувати та оновлювати старі будки. Чеботарь Тетяна, керівниця зоозахисної організації у Переяславі коментує: "Наш притулок розрахований на 70 тварин, а зараз їх у нас 126. Тому ці будки справжнє спасіння для нас. Ми насипали у них соломи, собаки неймовірно радіють та не хочуть вилазити з нових домівок".

"Ми щасливі, що люди так активно долучились до нашої ініціативи. Завдяки щедрості благодійників число притулків, яким ми змогли допомогти, збільшилось у п’ять разів від запланованого. Це — ще тисячі тварин, котрі поки не мають дбайливих господарів, але вже зігріті душевним теплом з усіх куточків України. Частинкою цього тепла ми також поділилися з собаками з Павлоградського пошукового загону "Антарєс", які працювали на місці трагедії 14 січня у Дніпрі. Щоб віддячити за їхню роботу, в рамках ініціативи "Тепло хвостикам" ми передали переноски та попони для пошукових собак", — поділилася керівниця PR-напряму ТОВ "РУШ" (лінія магазинів EVA та EVA.UA) Олександра Гнатик.

Замість попередньо запланованих 8 притулків, допомогу отримали 9364 тварини у 41 притулку. Повний перелік на сайті EVA.UA.

Лінія магазинів EVA третій рік поспіль напередодні новорічних свят допомагає притулкам для тварин, відмовляючись від корпоративних подарунків партнерам. Вже вдруге мережа об’єднує зусилля з фондом Happy Paw, щоб поділитись з пухнастиками з притулків магією Різдва та теплом добрих сердець українців.

Звітне відео проєкту "Тепло хвостикам":