В Україні триває мобілізація. Трапляються випадки, коли військовозобов'язані не згодні з висновком військово-лікарської комісії (ВЛК) щодо їхнього стану здоров'я.

Юристи Українського ветеранського фонду дали поради, що робити в тому випадку, якщо військовий не погоджується з постановою ВЛК.

Є два варіанти оскарження постанов ВЛК:

  • Подаєте заяву до центральної військово-лікарської комісії, у якій зазначаєте причини перегляду постанови. Також до заяви треба додати документи ВЛК. Можете також додати результати попередніх медобстежень.
  • Оскаржуєте у судовому порядку в межах адміністративного судочинства. Та у випадку оскарження постанови ВЛК у центральній ВЛК, зменшується термін, протягом якого ви маєте право на звернення до суду, з шести місяців до трьох.

Правники звертають увагу на той момент, що оскарження в судовому порядку постанови ВЛК може бути реалізоване незалежно від того, оскаржувалась така постанова до ВЛК вищого рівня чи ні. 

Відео дня

В Україні спростять проходження бійцями військово-лікарських комісій

Кабмін працює над автоматизацією та діджиталізацією всіх процесів проходження бійцями військово-лікарських комісій.

Раніше журналісти звертали увагу, що медиків військово-лікарської комісії в Україні не у всіх регіонах вистачає, тому бійцям необхідно вистояти кілька тижнів. 

Крім того, адвокат Тарас Никифорчук розповів про військово-лікарську комісію (ВЛК), яку проходять військовозобов'язані після прибуття в ТЦК. Він пояснив, з якими хворобами українців не призивають.

Вас також можуть зацікавити новини: