Представники Держприкордонслужби України спілкуються з брацлавськими хасидами / фото ДПСУ

Міністерство закордонних справ України звернулося до компетентних органів Білорусі з проханням не здійснювати оформлення на виїзд до України брацлавських хасидів.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС. У Міністерстві акцентували увагу на тому, що іноземні громадяни повинні слідувати законам України у питаннях в'їзду та перебування на території країни.

Також у Міністерстві закордонних справ нагадали про те, що Україна ввела заборону на в'їзд іноземців до 28 вересня. 

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського відреагували на спроби хасидів потрапити в Україну

У МЗС наголосили, що ті категорії іноземних громадян, які не входять до переліку дозволених для в'їзду, не можуть бути пропущені до України.

"З метою запобігання незаконному проникненню в Україну груп іноземців МЗС України звернулося до білоруської сторони з клопотанням не здійснювати оформлення на виїзд в Україну осіб, які не підпадають під категорію винятків", - йдеться у зверненні.

За інформацією Об'єднаної єврейської общини України, ситуація виникла через те, що хтось пустив неправдиву чутку про те, що через кордон з Білоруссю можна в'їхати в Україну всупереч забороні.  Про це повідомляє JewishNews.

За даними ОЄОУ, хасиди були дезінформовані й насправді не прагнули порушити закони та заборони. Крім цього, на ситуацію також вплинув мовний бар'єр, через який сторони могли не зрозуміти один одного. 

Раніше повідомлялося, що в Україну станом на сьогоднішній ранок з території Білорусі намагаються потрапити 690 хасидів, прикордонники прогнозують прибуття ще кількох тисяч осіб на різні ділянки держкордону.