Харківські рятувальники нагородили хлопчика й чоловіка, які під час пожежі проявили геройські якості / фото depositphotos.com

У Харківській області 15-річний сирота Дмитро Гербут врятував з хати, яка палала, свою бабусю та двох племінників, а ще одного його родича з будівлі врятував 47 річний сусід Василь.

Після героїчного вчинку хлопець та його сусід отримали нагороди від рятувальників – медалі та грамоти, йдеться в сюжеті ТСН.

Гербут поділився, що самотужки не зміг врятувати 8-річного племінника Тимофія. 

"Я спочатку виштовхнув бабусю (з хати, яка палала, – Ред.), потім молодшого племінника і старшу (племінницю – Ред.) і сам вискочив, а за середнім уже не міг полізти, бо там уже горіло", – поділився рятівник.Читайте такожДитина рятувала собаку, і тварина віддячила: у Києві зняли на відео "спецоперацію"

Василь сказав, що прийшов до сусідської хати тоді, коли вже "все руйнувалося, все ламалося, все тріщало". Попри це, він через вікна тричі ліз у дім й таки знайшов хлопчика – він лежав під ліжком.

Раніше стало відомо, що пожежа у приватному будинку сталася 25 грудня в селі Друга Старовірівка Красноградського району Харківської області. За даними рятувальників, з житла, яке палало, 8-річного хлопчика врятував сусід Василь Чередниченко. Після такого вчинку чоловіка у ДСНС хочуть номінувати на премію "Герой-рятівник року".

Нагадаємо, на початку листопада в Мелітополі 17-річний місцевий житель Олександр Оганьян врятував пасажирів маршрутного таксі, водієві якого стало зле, й отримав премію ТСН "Ті, що вражають"

Вас також можуть зацікавити новини: