На одеський пляж хвилями винесло два незвичайні снаряди / фото facebook.com/odesapolice

В Одесі на узбережжя хвилями винесло два незвичайні снаряди, повідомляє прес-служба обласного управління патрульної поліції. Зазначається, що схожі на снаряди предмети знайшли 16 липня на одному з пляжів Пересипського району.

"На місце одразу викликали вибухотехніків та слідчих", - йдеться у повідомленні.

Очевидці повідомляють, що "подарунок" знайшли поруч з прибережним готелем.   

Відео дня

Правоохоронці наголошують, що Чорне море наразі дуже небезпечне: вода виносить до берегів міни, розтяжки та нерозірвані боєприпаси. 

"Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози та врятувати життя. Варто пам’ятати: одна з основних причин нещасних випадків, пов’язаних із вибуховими пристроями, - грубе порушення елементарних правил безпеки, особливо зараз, у воєнний час", - заявили патрульні.

Правоохоронці нагадують, що категорично забороняється:

  • торкатися небезпечних предметів та пересувати їх;
  • користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух), заливати невідомі предмети рідинами, засипати грунтом або чимось накривати;
  • торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Після виявлення вибухових пристроїв варно телефонувати на номери "101" або "102".

Як повідомляв УНІАН, наразі у Чорному морі заборонено купатися. У воді багато якірних мін, та інших боєприпасів, які, в тому числі, попали в акваторію після підриву дамби Каховської ГЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: