фото Азов

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

Ситуація в Маріуполі та області - трансляція нижче:

21:20 Свіжа фотографія з Маріуполя.

20:19 Ще одну величезну братську могилу виявлено на околиці Маріуполя – у селищі Виноградне. На супутникових знімках Planet від 20 квітня розмір масового поховання становить 45 на 25 метрів. Тут може бути захоронено не менше 1000 вбитих маріупольців.

Відео дня

19:27 Зʼявилась нова інформація про масове поховання загиблих маріупольців у Лівобережному районі біля кладовища с. Виноградне, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Орієнтовне місце масового поховання позначили на карті.

18:45 У районі "Азовсталі" повідомляють про вибухи та стрілянину.

17:00 Ворожий снаряд убив дядька української співачки Наталії Могилевської. Про це вона повідомила на особистій сторінці Instagram.

16:16 На "Азовсталі" перебувають близько тисячі мирних жителів, заявила омбудсмен Людмила Денісова. Серед них — люди похилого віку, жінки та діти. Також на території металургійного комбінату залишаються близько 500 поранених військових. У них закінчується питна вода, мало їжі, люди з бомбосховищ зовсім не бачать сонячного світла. Діти на межі виснаження та потребують всебічної допомоги, стверджує Денисова.

15:17 Відео "Азовсталі" та центру Маріуполя з дрону:

13:34 Мер Маріуполя розповів, як окупанти ставляться до українців на захоплених теренах.

13:05 Секретар РНБО Олексій Данилов про захисників Маріуполя: "Цього не треба говорити, але я вам скажу, що коли ми почали туди відправляти гелікоптери вночі і коли питали, що треба, то вони просили боєприпаси. Не воду, не їду, хоч це теж доставляли". Наразі, за словами Данилова, ситуація у місті складна, але його захисники роблять все, що можливо і неможливо.

12:50 У Маріуполі окупанти впроваджують систему перепусток для пересування містом, — радник мера Петро Андрющенко.

12:43 "Після "фільтрації" місцевих чоловіків ділять на три категорії, а потім відправляють за ґрати або змушують працювати на агресора", - мер Маріуполя Вадим Бойченко.

12:04 Через небезпеку на маршрутах, гуманітарних коридорів сьогодні, 22 квітня, не буде - Ірина Верещук

11:47 Вид на "Азовсталь". Фото роблено вчора.

10:25 Друзі! Світове співтовариство має негайно посилити тиск на РФ та режим Путіна, щоб врятувати заблокованих у Маріуполі мирних мешканців та українських захисників. На цьому, зокрема, наголосив у своєму відеозверненні до партнерів України мій брат Володимир.   Він підкреслив, що  світ має розуміти: Маріуполь - це злочин Росії ще масштабніший, ніж Буча, Ірпінь, Гостомель та Бородянка.

10:12 Під Маріуполем окупанти викопали 300-метрову траншею для масового поховання вбитих маріупольців. Трупи звозять камазами, у братській могилі поховано від трьох до дев'яти тисяч мирних жителів. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив місцевий журналіст Артем Попов.

9:57 Всього з початку повномасштабної війни українські військові відправили на той світ 21 тисячу 200 орків.

9:49 Зеленський оголосив, що Україна має намір розблокувати Маріуполь. Чи це можливо і як це має статися, відповів секретар РНБО Олексій Данилов.

"Я можу сказати, що наші військові і наш президент робить все можливе і неможливе, щоб це сталося. Ми займаємось як дипломатичним шляхом розблокування цього питання, безпосередньо цим займається президент країни. Так і розглядаються інші питання деблокування міста, яке зараз заблоковане рашистами", - сказав він.

9:48 Маріуполь. Весна. Життя тут обов'язково переможе!

9:21 Жителі Маріуполя, яким вдалося евакуюватись, розповідають, що окупанти намагалися їх переконати виїхати до Росії. 5-хвилинна розповідь мешканки багатостраждального міста змусить вас плакати та люто ненавидіти рашистів.Це ж треба так ненавидіти українців і знущатися з них! Жінка на відео впевнена у перемозі ЗСУ та вірить, що Маріуполь залишиться українським містом. По іншому і бути не може.

9:15 У Маріуполі у квартиру залетіла вежа танка.

02:30 Радник голови Офісу президента Олексій Арестович, проаналізував розмову міністра оборони РФ Сергія Шойгу з президентом Росії Володимиром Путіним. На його думку, загроза захоплення Маріуполя відступила, тому що Росії не вистачить військ його доштурмувати.

00:10 Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук звернулася до маріупольців із запевненням, що доки будуть хоч якісь можливості, спроби витягнути їх звідти не зупинятимуться.

"По Маріуполю немає чим порадувати. Дуже все туго іде. З боку росіян все відбувається дуже складно, хаотично, повільно та, звісно ж, нечесно", - зауважила Верещук.