При пожежі в коледжі загинули 16 осіб \ Думская

До суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього керівника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області, підозрюваного у службовій недбалості, що призвела до масштабних пожеж.

Читайте такожВ Одесі суд заарештував співвласника готелю "Токіо Стар", в якому під час пожежі загинули 9 осібПро це УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області.

Зазначається, що колишній чиновник, будучи відповідальним за державний нагляд у сфері пожежної та техногенної безпеки, неналежним чином виконував свої службові обов'язки, що спричинило тяжкі наслідки.

Відео дня

«У результаті його злочинної недбалості, системного невиконання персональних обов'язків та неналежного контролю за діями підлеглих в Одесі сталося три масштабні пожежі, в яких загинули люди», - повідомили в прес-службі.

Зокрема, в червні минулого року в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров'я загинули 8 громадян, у серпні 9 людей загинули під час пожежі в готелі «Токіо Стар», і в грудні - 16 осіб в економічному коледжі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, яке розміщене в Миколаєві, за силової підтримки співробітників УСБУ в Одеській області (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).

Резонансні пожежі в Одесі

4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа, в результаті якої загинули 16 людей, постраждали більш ніж 30. Урядова комісія назвала причиною пожежі в коледжі загоряння побутового електрообладнання.

Після пожежі з посади начальника Головного управління ДСНС в Одеській області було звільнено Віктора Федорчака. Його підозрюють у службовій недбалості, що призвела в Одесі до низки пожеж зі смертельними наслідками - в дитячому таборі «Вікторія», в Одеському обласному центрі психічного здоров'я, в готелі «Токіо Стар» і в коледжі.