В Україні проводиться всенародне опитування / фото news.24tv.ua

Координатор всеукраїнського опитування "5 запитань від президента" Артем Гагарін пояснив, чому його проводили діти.

Він написав на своїй сторінці у Facebook: «Друзі, стежу за процесом проведення опитування, надходять повідомлення про залучення до його проведення неповнолітніх дітей».

Читайте такожОпитування від Зеленського можуть проводити й неповнолітні - Денісова

Відео дня

За словами Гагаріна, було зафіксовано поодинокі ситуації, коли батьки, які мали працювати як інтерв'юери, залишили біля виборчих дільниць дітей замість себе для участі в опитуванні.

«Знаю один такий підтверджений випадок і кілька не підтверджених, інформація зараз перевіряється. Звичайно, такий вчинок з боку батьків - безвідповідальний і небезпечний для самих дітей. За таку поведінку на батьків буде складено адмінпротокол», - додав координатор.

Місцеві вибори в Україні і всеукраїнське опитування від Зеленського

Сьогодні, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Одночасно з ними проводиться загальнонаціональне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.

Кожному українцю пропонують відповісти на п'ять питань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує громадянин легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих; чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова пояснила, що за згодою батьків ініційоване президентом всеукраїнське опитування можуть проводити й неповнолітні.