П'яна дружина поліцейського облаяла перехожого за зауваження / скріншот

Поліцейського з Новомосковська Дніпропетровської області Миколу Рогового, дружина якого нетверезою сіла за кермо автівки, звільнили за неетичну поведінку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на прес-конференції.

«Я цікавився цією ситуацією, оскільки вона набула широкого розголосу. Я впевнений, що дружина цього вже колишнього поліцейського була нетвереза. Поліцейський не мав права так себе вести. Він повинен був зупинити свою дружину, не дати їй сісти за кермо, оскільки завдання поліцейського і на службі, і у вихідний – захищати безпеку людей. Я хочу подякувати тому громадянину, який зробив зауваження дружині поліцейського і зафільмував це», - сказав Геращенко.

Він також висловив сподівання, що наступного разу, якщо жінка якогось поліцейського намагатиметься п’яною сісти за кермо, «то він її зупинить, навіть ціною сімейної сварки».

Читайте такожНе стояв на ногах і повзав землею: у Вінниці спіймали п'яного водія (відео)Своєю чергою перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький не виключив, що цей поліцейський може поновитися на роботі через суд.

«Суд розглядає справу, оцінюючи всі докази, і виносить рішення з власного переконання. Тому ми не можемо сказати, чи поновиться він. Але в нас є випадки, коли поновлюються особи, які, на мою думку, не мали б поновитися на службі. Але звільнення цієї особи було законним. Його звільнили за наслідками службового розслідування, яке встановило факт порушення кодексу етики поліцейського».

П'яна дружина поліцейського облаяла перехожого за зауваження: подробиці 

Інцидент стався у травні у місті Новомосковськ на Дніпропетровщині.

За інформацією місцевих ЗМІ, поліцейський Микола Рогов з дружиною відпочивали біля річки та вживали алкогольні напої.

Потім його дружина сіла за кермо автівки у нетверезому стані, щоб поїхати додому. Один з перехожих зробив їй зауваження та попросив викликати когось із тверезих знайомих, щоб той сів за кермо. У бесіду втрутився її чоловік. Відео інциденту оприлюднили в інтернеті (увага - на відео присутня ненормативна лексика):

У результаті розбірок дружина кинула чоловіка та поїхала.

Згодом поліцейський стверджував, що його дружина була твереза.