За словами Кличка, комунальні служби постійно здійснять очищення стоків / Фото: Мусієнко Владислав / УНІАН

У Києві проведуть реконструкцію системи стокової каналізації на найбільш проблемних ділянках, наразі міські служби вивчають місця, де були підтоплення, аби поставити там більш потужні насоси.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Читайте також"Очищали зливостоки та чергували заздалегідь": у КМДА прокоментували чергове підтоплення вулиць Києва

Відео дня

«Після дуже засушливих двох місяців весни, початок травня видався багатим на зливи. За даними метеоцентру, у столиці за три дні випала місячна норма опадів. Гідрослужба комунальної корпорації «Киїавтодор» працює в посиленому режимі. Біля проблемних ділянок під час злив чергувала і працювала спецтехніка. Зокрема, біля станції метро «Дорогожичі» та поблизу «Лівобережної», - сказав він.

Також, за словами Клчика, комунальні служби знову здійснять очищення стоків, адже шквальний вітер зриває листя та сміття, яке забивається в решітки зливостоків.

«Я звертаюсь і до жителів міста не викидати сміття на вулиці, оскільки його теж відносить в стоки», - наголосив Кличко.

За його словами, міські служби вивчають ті місця, де були підтоплення, аби поставити там більш потужні насоси. Також буде здійснена реконструкція системи стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях. Там, де роблять капремонти доріг, скрізь ставлять нову систему зливової каналізації.

Кличко нагадав, що у Києві 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації, більшу частину яких не оновлювали десятиліттями.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня кілька столичних вулиць виявилися затопленими через сильний дощ і град.

Кличко нагадав, що в Києві 800 кілометрів комунікацій стокової каналізації, більшу частину яких не оновлювали десятиліттями.