Після ракетного удару жителі Грози підозрюють один одного у симпатіях до РФ / фото УНІАН

Жителі села Гроза на Харківщині, де внаслідок ворожого ракетного удару торік у жовтні загинули 59 людей, підозрюють один одного у співпраці з Росією. Про це йдеться у статті видання The Washington Post, журналісти якого поспілкувались із місцевими. 

"Село розділене", – зазначає Любов Плетінка, яка живе навпроти місця удару.

Місцеві жителі розповідають, що тепер підозрюють один одного у симпатіях до Росії або у співпраці та уникають масових скупчень.

Відео дня

Дехто в Грозі не хоче вірити в те, що за атакою стоять колишні жителі села Володимир та Дмитро Мамони, яких правоохоронці підозрюють у наведенні ворожої ракети на кафе, де за участі майже 60 осіб проходив поминальний обід за загиблим військовим. Інші воліють не висловлювати своїх думок з приводу цього, побоюючись можливого повернення російських загарбників.

А деякі вважають справедливим те, що братів, яких вони обвинувачували у співпраці з росіянами під час окупації, офіційно визнали зрадниками. Зокрема, для постійного нагадування про них на в’їзді до села розміщено банер із надписом: "Вбивці мають ім’я. Вбив 59 односельчан за гроші РФ" та фото одного із братів Мамонів.

Ракета РФ забрала майже 60 життів у Грозі – деталі

Торік 5 жовтня Росія завдала ракетного удару по селищу Гроза Куп’янського району Харківської області. Ракета "Іскандер-М" влучила у місцеве кафе, де проходив поминальний обід за військовим ЗСУ. Загинули 59 мирних жителів. 

За даними правоохоронців, російську ракету на кафе навели двоє рідних братів, колишніх жителів цього селища. Це 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік загарбників. Після звільнення території ЗСУ, вони втекли до РФ. За державну зраду братам загрожує довічне позбавлення волі.

Вас також можуть зацікавити новини: