Через знеструмлення на шахтах "Мирноградвугілля" під землею залишились до 700 осіб / фото REUTERS

На восьми шахтах ДП "Мирноградвугілля" через ворожий ракетний обстріл в результаті знеструмлення у вибоях залишились від 200 до 700 людей.

"Задіяний план ліквідації аварій. За допомогою контрвантажу або драбинами шахтарів поступово видають на поверхню. Там, де людей найбільше – передають воду і їжу", - повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Facebook.

Крім того, за його словами, 83 людини залишаються під землею на шахті Капітальна ДП "Мирноградвугілля" через російські ракетні обстріли.

Відео дня

"Наразі вживаються заходи для якомога скорішого підняття та видачі людей на поверхню. Не працюють вентилятори провітрювання, не відкачується вода. У таких ситуаціях, як сьогоднішня, не спрацьовує план ліквідації аварії –знеструмлені запасні виходи копалень", - зазначив Волинець.

Також він повідомив, що через ракетний обстріл російських військових терористів під землею залишались 302 гірники шахти "Білозерська" ДП "Допропільвугілля".

Проводиться рятувальна операція з підняття людей на поверхню.

"Є інформація, що станом на 17:00 з вибою підняли понад 100 гірників", - додав Волинець.

Ракетний удар по Україні 23 листопада - що відомо

23 листопада Росія здійснила чергову масовану атаку по Україні. Ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях. Загалом було випущено близько 70 крилатих ракет, 51 з них знищено. У багатьох регіонах відбуваються аварійні відключення електроенергії.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи сьогоднішню атаку, заявив, що Росія докзала всьому світу, що вона країна-терорист.

У свою чергу голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що в цілому зафіксували загибель шести громадян та ще 36 отримали поранення. При цьому російські ракети влучили в 16 українських об'єктів інфраструктури. 

Вас також можуть зацікавити новини: