Рябчуку обрали запобіжний захід / Скріншот

У Дніпрі до Кіровського районного суду доставили нацгвардійця Артемія Рябчука, причетного до масового розстрілу на території заводу "Південмаш" 27 січня.

Відео опублікував Telegram-канал "Суспільне Дніпро".

"Сьогодні суд має розпочати засідання про обрання йому запобіжного заходу", - йдеться у підписі до відео.

Як пише ТСН, підозрюваного у вбивстві п'ятьох людей привезли до суду одягненим у форму Національної гвардії.Зазначається, що слідчі проситимуть для нього арешт без права внесення застави.

Оновлено. Як пишуть fakty.com.ua, спочатку працівники суду відмовилися впускати журналістів на засідання. Зайти змогли лише оператори. Пізніше їх пропустили, однак тільки на перший поверх, тоді як оператори перебувають у залі на другому поверсі будівлі.

Як передає "34 канал", адвокат Артемія Рябчука вимагає провести закрите засідання суду:

Засідання вирішили проводити не у закритому режимі. У суді виступив Рябчук, який визнав свою провину та попросив не "відправляти його на гауптвахту":

Оновлено. Службовцю Національної гвардії Артемію Рябчуку, який убив з автомата п’ятьох і поранив ще п’ятьох на заводі "Південмаш" у Дніпрі 27 січня, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб, повідомляє УП.

"Слідчий суддя вважає доцільним обрати підозрюваному Рябчук запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 27 березня 2022 року. Тримання під вартою на гауптвахті за місцем несення служби Рябчука може заважати досудовому слідству та неупередженому з'ясуванню всіх обставин злочину", - сказано у постанові суду.

Читайте також"Тягав за волосся": на "Південмаші" розповіли про подвиг однієї із жертв стрілка (фото)Розстріл у Дніпрі 27 січня: що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

За фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК) розпочато кримінальне провадження. Також розслідується справа з приводу службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.