Рябчуку обирають запобіжний захід / скріншот

Нацгвардієць Артемій Рябчук, причетний до масового розстрілу товаришів по службі на території заводу "Південмаш" 27 січня, у суді визнав свою провину та вибачився.

Про це пише hromadske.

"Мені щиро шкода тих людей, яким я заподіяв біль своїм вчинком. Я винен і повністю визнаю свою провину. Мені важко згадувати ту ніч... Моє єдине прохання не відправляти мене на гауптвахту, а відправити у СІЗО", – заявив він.

Читайте такожДБР проводить обшук у військовій частині, де проходив службу винуватець бійні в ДніпріРозстріл у Дніпрі 27 січня: що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардейца у Підгородньому Дніпропетровської області.

За фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК) розпочато кримінальне провадження. Також розслідується справа з приводу службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.

Вас також можуть зацікавити новини: