Над Україною літав американський безпілотник-розвідник, дізналися журналісти / скріншот

Над низкою областей України та над Чорним морем у середу, 16 лютого, "засікли" американські розвідувальні борти – безпілотний літальний апарат Військово-повітряних сил США Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk та літак Boeing RC-135V Rivet Joint.

Виліт безпілотника зафіксували під Мальтою, яка знаходиться у Середземному морі, в першій половині дня він літав над Дніпропетровською областю, в прифронтових районах Донецької та Луганської областей, а також рухався вздовж Полтавської області до Києва й Житомира, свідчать дані flightradar24.com.

Безпілотник кілька разів рухався таким маршрутом, а потім через Румунію полетів у те місце, з якого прибув до України. Можливо, БПЛА вилетів та приземлився на борт корабля.

Відео дня
Над частиною України літав американський безпілотник-розвідник, дізналися журналісти / фото flightradar24.com

Розвідувальний американський Boeing літав біля Криму та узбережжя російського Краснодарського краю. За даними журналістів, борт вилетів з аеропорту, розташованого у грецькому місті Ханья (острів Крит) і повернувся туди близько 16 години.

Над Чорним морем літав американський літак-розвідник / фото flightradar24.com

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що над частиною сходу України пролетів американський літак-розвідник Е-8С joint STARS.

Загроза вторгнення Росії в Україну – довідка УНІАН

Росія восени минулого року загострила ситуацію на українському кордоні – стягнула багато військових та техніки. В нашій країні та у низці західних держав заговорили про загрозу повномасштабного вторгнення.

Західні ЗМІ писали про різні дати можливої повномасштабної агресії Росії проти в України – агенство Bloomberg дізналося про 15 лютого, а Spiegel, Mirror та The Sun – про 16 число.

У Росії 15 лютого заявили, що відводять війська від кордону України у місця постійної дислокації, але в НАТО ці відомості не підтвердили.

Того ж дня президент США Джо Байден сказав, що ще немає підтверджень відводу російських військ. Очільник Штатів також говорив, що за даними американських аналітиків, війська РФ знаходяться у загрозливій позиції.

Байден додав, що Росія має понад 150 тисяч військових навколо Україні та у Білорусі й біля українського кордону. Президент підкреслив, що вторгнення залишається цілком можливим.

Вас також можуть зацікавити новини: