Цього тижня, 8, 9 та 10 липня, «Сніданок з 1+1» презентує у прямому ефірі результати спецпроекту «Карантин. Інше життя» та покаже документальний фільм про історичний для України період карантину та самоізоляції, створений разом з сотнями глядачів.

На початку введення в Україні карантину  команда «Сніданку з 1+1» почала спецпроект «Карантин. Інше життя» та закликала українців надсилати свої відеоісторії про життя в умовах самоізоляції. Ведучим спецпроекту став Єгор Гордєєв, який кожної п’ятниці в ефірі ранкового шоу ставив глядачам питання про особливості їхнього життя на карантині.

Протягом двох місяців до проекту долучилися сотні українців, які зафільмували та надіслали «Сніданку з 1+1» свої унікальні життєві історії. За словами Єгора Гордєєва, проект для всіх став сміливим експериментом, адже це була спроба зафіксувати процес змінення свідомості людей під час самоізоляції.

 «У фільмі ви побачите результат нашої спільної роботи з усіма українцями. Ми разом проводили наш карантин - тиждень за тижнем, день за днем фіксували видозмінення себе і простору навколо себе. Ми робили це для того, щоб кожен міг зробити свої висновки з цієї історії. Щось у фільмі може здатися кумедним або дивним, а щось - надто серйозним. Але це процес нашої видозміни - і важливо не боятися дивитися причинам цих змін в очі», - розповідає ведучий проекту.

У фільмі зібрані щирі історії як дорослих, так і дітей про те, що було найтяжчим для всіх на початку карантину, як вони проводили вільний час, які плюси та мінуси самоізоляції кожен знайшов для себе.

Протягом проекту команда «Сніданку з 1+1» передивилася тисячі відео, частина з яких увійшла у документальний фільм. Єгор Гордєєв зізнається, що найбільше його вразила родина із Чернівців, яка надсилала креативні відео у вигляді невеликих театральних постановок.

«Я дуже добре запам'ятав декілька відео з Чернівців, де батько родини, між іншим, зізнався у тому, що до карантину він мало часу проводив з сім'єю. Він надсилав нам відео з відповіддю на кожне питання у  вигляді цікавої сценки з дітьми та дружиною. Тобто, у цьому процесі були задіяні всі члени сім'ї. Дуже зворушливо, коли ти розумієш, якими відносини у родині були “до” і стали “після”. І ця видозміна була так зворушливо показана. У приємному шоці був як батько, так і вся його родина. Звичайно, ця мила історія увійшла до фільму», - ділиться ведучий проекту.

Долучилися до створення фільму і українські зірки, серед яких Дмитро Комаров, Сергій Бабкін, Марічка Падалко, Олександр Преподобний, Неля Шовкопляс, Альона Альона, Валентина Хамайко, Святослав Гринчук, Лідія Таран, а також популярні блогери Діма Варварук, Бі Мама, Марта Летнянчин та інші.

«Також мене вразив Дмитро Комаров. Хоча я його досить давно знаю, і прекрасно розумію, що для нього карантин - це абсолютно стресова ситуація. Він людина, яка просто не може бути обмеженою у просторі. Для нього подорожі і проект “Світ навиворіт” - це і робота, і сенс життя, і внутрішня психофізика. А під час карантину я побачив його розгубленість. Він не розумів, чого чекати далі. Я думаю, переглядаючи свої відео зараз у фільмі, Дмитро сам помітить, як він змінився», - продовжує розповідати Єгор.

Першу частину фільму глядачі «Сніданку з 1+1» побачили вже сьогодні, 8 липня.

Над документальним фільмом працювала команда «Сніданку з 1+1»: автором та редактором проекту стала журналістка «Сніданку з 1+1» Олена Квітка, а режисером - автор популярних промо-роликів ранкового шоу - Тетяна Алферова.

Нагадаємо, що «Карантин. Інше життя» став вже другим документальним фільмом від творців «Сніданку з 1+1». Першою роботою була документальна стрічка до 50-річчя відомого українського музиканта Кузьми «З днем народження, чувак!».

Дивіться фінал проекту «Карантин. Інше життя» протягом цього тижня у ранковому шоу «Сніданок з 1+1».