ВАКС оголосив вирок екс-керівникам "Харківобленерго" та "Харківводоканалу" / фото hcac.court.gov.ua

Вищий антикорупційний суд України оголосив вирок колишньому заступнику керівника "Харківобленерго" та екс-директору "Харківводоканал" - їм призначено покарання у вигляді 5 та 4 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Сьогодні у Вищому антикорупційному суді оголошено обвинувальний вирок колишньому заступнику керівника ПАТ "Харківобленерго" та директору КП "Харківводоканал", які всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди третьою особою, в порушення вимог чинного законодавства уклали трьохсторонній договір переуступки права вимоги, внаслідок чого інтересам підприємства спричинено збитки на суму понад 18 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСуд обрав запобіжний захід голові Харківської облради ТовмасянуЯке рішення прийняв суд

Зазначається, що колегія ВАСУ підтримала позицію прокурора САП і визнала вказаних осіб винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

За вироком суду колишнім очільникам "Харківобленерго" та "Харківводоканалу" призначено покарання у вигляді 5 та 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох та двох років, зі штрафом 17 тис. грн.

В САП нагадують, що вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.