Олександр Дедюхін / фото facebook.com/strierej

Священик Православної церкви України (ПЦУ) та депутат Полтавської міської ради від «Європейської солідарності» Олександр Дедюхін назвав «недорозвинутими» жінок, які роблять аборти.

Про це він написав на власній сторінці у Facebook.

Варто зазначити, що після хвилі обурення у коментарях священик свій допис відредагував. Зокрема, він видалив образливе висловлювання щодо жінок: «с*чка не схоче, кобель не скоче».

Відео дня
Священник назвав недорозвинутими жінок, які роблять аборти / скріншот

«Вкотре переконуюсь, що в багатьох відсутні причинно-наслідкові зв'язки. Мені тут палко пишуть, мовляв, не можна вважати жінку лише інкубатором, матка – це її тіло, а всі противники абортів нехай забирають ембріони і ростять їх самі. Просто, якщо хоча б на мить приспустити перетинки між звивинами, то можна дізнатися,  що ембріон в матку потрапляє внаслідок певних дій, вчинених самою жінкою. І якщо ти вже дала згоду на одне, то, будь ласка, неси відповідальність. При цьому зауважу,  що відповідальність чоловіка набагато більше, в нас же ж патріархат а не щось», – написав священник.

Священник назвав недорозвинутими жінок, які роблять аборти / скріншот

При цьому він обурився реакцією людей на його висловлювання:

Читайте такожКиївську блогерку заблокували в Instagram після погрому в апартаментах, вона погрожує самогубством«Знов куча образ та звинувачення мене у відсутності любові за те, що я сказав «недорозвинуті особистості». Я, наприклад,  сам себе абсолютно об'єктивно вважаю недорозвинутою особистістю, бо мені свою особистість необхідно розвивати, і я це визнаю і над цим працюю. А ви якщо такі розвинуті та продвинуті, чого бентежитесь? Чому лічку і коменти бомбите своїми комплексами?».

Священник осудив жінок за аборти: реакція мережі

Користувачі у коментарях до допису порадили священнику спочатку думати, а потім писати. Також деякі вимагають вибачень від нього:

«Українці, тримайте релігію та її фанатиків подалі від своїх тіл, свої дітей та свого життя», «Який маразм», «А по-моєму, деяким с*чкам православним краще собі тихенько яйця чухати, ніж по фейсбуках завивати», «Яка гидота», «Вкотре переконуюсь, що релігія та адекватність – речі не сумісні», «Гидко», «Краще б не чіпали цю тему... І так, перш ніж писати – варто думати, щоб потім текст не виправляти», «Видалення з друзів – це сильно. Виправлення тексту – це замало. Я вимагаю вибачень».