Суд заарештував двох шахраїв / Фото УНІАН

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави двом шахраям, які торгували керівними посадами у Харківській області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Зокрема, 52-річного чоловіка заарештовано з правом внесення застави у розмірі 4 млн грн, а його 68-річного спільника взято під варту з можливістю застави у 3,5 млн грн.

Відео дня

Читайте такожСБУ затримала львів'яніна, який торгував приладами для зламу сигналізацій елітних авто (фото)

Чоловіки підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайське заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах) та ч.4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (замах на шахрайське заволодіння чужим майном, скоєний у співучасті).

Як повідомляв УНІАН, 2 червня у Харкові правоохоронці затримали 52-річного та 68-річного чоловіків, які «торгували посадами держслужбовців.

Зокрема, зловмисники обіцяли клієнтам лобіювати їх призначення на посаду керівника Харківської обласної державної адміністрації за 1 млн доларів та начальника Головного управління Державної податкової служби Харківщини за 100 тис. доларів.

Читайте такожУ Міносвіти прокоментували затримання співробітника відомства на багатотисячному хабарі

Вказані кошти нібито призначались для передачі їх як неправомірної вигоди вищим посадовим особам держави у якості винагороди за призначення. У дійсності ж фігуранти мали намір привласнити ці кошти.

Правоохоронці затримали фігурантів справи під час одержання першої частини хабара у сумі 150 тисяч доларів.