У Дніпрі прощаються з загиблими під час стрілянини на "Південмаші" / фото dnepr.express

У Дніпрі, у Будинку культури "Машинобудівників", пройшла церемонія прощання з п`ятьма загиблими під час стрілянини на "Південмаші": нацгвардійцями - 34-річним старшим лейтенантом Олександром Бугановим, 24-річним молодшим сержантом Олександром Драганом, 21-річним старшим солдатом Артемом Левківським, 20-річним солдатом Леонідом Черніком, а також цивільною - 35-річною Вірою Лебединець, яка працювала контролеркою КПП.

Для надання медичної допомоги родичам загиблих чергувала бригада лікарів, передає Суспільне.

На церемонію прощання прийшли військові Нацгвардії, поліцейські, колеги по роботі загиблої Лебединець, їхні родичі та близькі.

Відео дня

Також у місті сьогодні оголошено день жалоби – перед міськрадою та на будівлях комунальних підприємств приспустили прапори України та повісили жалобні стрічки.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, вшанувати пам'ять загиблих прибули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, керівництво Дніпропетровської області та міста Дніпра.

Під час церемонії загиблих відспівали священники Православної церкви України.

Трьох із загиблих – Лебединець, Буганова та Драгана – поховають на Краснопільському кладовищі Дніпра, а тіла Черніка та Левківського доставлять до Херсонської та Одеської областей.

Своєю чергою мер Дніпра Борис Філатов запевнив, що сім’я загиблої Лебединець отримає матеріальну компенсацію із міського бюджету.

Розстріл у Дніпрі 27 січня: що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

За фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК) розпочато кримінальне провадження. Також розслідується справа з приводу службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.

Нацгвардійцю Рябчуку обрали запобіжний захід - заарештували строком на 60 днів без права внесення застави.