У марші взяли участь сотні людей \ city-adm.lviv.ua фото: Роман Балук

У Львові з нагоди Дня Незалежності України сьогодні відбувся "Марш нескорених".

Як повідомляє Радіо Свобода, десятки учасників бойових дій на Донбасі, волонтерів, майданівців, родини військовослужбовців і Героїв Небесної Сотні розпочали ходу з Личаківського цвинтаря, де вшанували Героїв Небесної Сотні й учасників Антитерористичної операції, нині - Операції об’єднаних сил.

Опісля марш вирушив вулицями Львова. Його учасники завітали у військовий госпіталь, в якому лікуються поранені українські військовослужбовці.

Опісля марш вирушив вулицями Львова \ city-adm.lviv.ua фото: Роман Балук

"Для хлопців важливо, що ми не забуваємо про них, що ми прийшли. Це головне. Вчора пораненим привезли подарунки, а сьогодні прийшли подякувати особисто. Ця мотивація дуже потрібна. Я хочу жити в Україні незалежній, хочу, щоб в незалежній Україні жили мої діти. Ми заплатили високу ціну за незалежність і не можемо опускати руки", – сказав ініціатор "Маршу нескорених" у Львові Артур Киреєв, старший лейтенант Збройних сил України, який у листопаді 2015 році був поранений внаслідок мінометного обстрілу, пересувається на візку.

Читайте такожВійськовий парад і виступ Зеленського: Україна святкує 30-ту річницю незалежності (трансляція)

"Марш нескорених" завершився на Меморіалі Героїв Небесної Сотні. Тут Артур Киреєв підняв український прапор. Волонтерів нагородили відзнаками з нагоди 30 річниці Незалежності України.

Учасники львівської ходи зауважили, що підтримують Марш захисників у Києві. Багато львів’ян поїхали у столицю на цей захід.

Також сьогодні у Львові близько 400 осіб взяли участь у легкоатлетичному пробізі "Забіг у вишиванках", який стартував і фінішував біля Оперного театру. Бігуни подолали дистанції у 1,3 та 5 км.

«Марш нескорених» завершився на Меморіалі Героїв Небесної Сотні  city-adm.lviv.ua фото: Роман Балук

Вас також можуть зацікавити новини