В Україні вилучили 1746069 пачок фальсифікованих тютюнових виробів / фото REUTERS

Національна поліція України в рамках розпочатої 1 листопада операції "Акциз" склала майже 7 тисяч адмінпротоколів і розпочала 178 кримінальних проваджень.

Як розповіли в МВС, основною метою операції є припинення нелегальної торгівлі без сплати податків на ринках пального, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів. Її проведення ініційоване наказом міністра внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Зокрема, в листопаді цього року надходження платежів з акцизного податку на вироблені в Україні товари становило 7,508 млрд грн, що на 808 млн гривень більше в порівнянні з листопадом 2020 року.

Відео дня

"Станом на 22 грудня Національна поліція склала 6915 адміністративних протоколів та відкрила 178 кримінальних проваджень за розповсюдження безакцизних товарів. У грудні правоохоронці перевірили понад 140 тисяч суб’єктів господарювання, провели 530 обшуків та повідомили про підозру 33 особам", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, працівники Нацполіції вилучили 361864 літри алкогольної продукції, 156294 літри етилового спирту, 500 кілограмів тютюну та 1746069 пачок тютюнових виробів.

У МВС зазначили, що операція "Акциз" проводилася по всій країні.

Так, на Миколаївщині було припинено діяльність 4-х підпільних цехів, які виробляли до 30 тонн фальсифікованих алкогольних напоїв щомісяця.

На Львівщині припинили масштабне підпільне виробництво тютюнових виробів, вилучивши обладнання та цигарок на 33 млн грн. Потужності підпільних цехів давали змогу виробляти до 35 тисяч пачок цигарок щодоби, які збували до країн Євросоюзу.

фото mvs.gov.ua

У Харкові на підпільному виробництві пального було вилучено продукцію та обладнання на 192 млн грн. Його збували через мережу АЗС та підприємства реального сектору економіки, зокрема державного.

На Вінниччині оперативники вилучили з незаконного обігу майже 10 тисяч літрів етилового спирту. Вартість контрафактної продукції сягає 500 тисяч гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: