У справі Шаповалова 'немає нічого корупційного' – Резніков

У справі В’ячеслава Шаповалова, колишнього заступника міністра оборони України, варто дочекатися висновків суду, вважає очільник відомства Олексій Резніков. Тим часом, наголошує він, не варто забувати, що провина Шаповалова на сьогодні не доведена.

"Я юрист і моя біблія – це Конституція, в якій записаний принцип невинуватості. Винною особу може визнати тільки суд, а не суд Лінча. За моєю інформацією, йому не інкримінують нічого пов’язаного з харчуванням. В нього інше звинувачення, нічого корупційного там немає. Ні яйця, ні моркви, ні капусти…", – зазначає Резніков в інтерв’ю Liga.net.

Міністр оборони нагадує, що обвинувачення, висунуті Шаповалову, пов’язані із закупівлею ним бронежилетів та шоломів на суму у понад 1 млрд. грн. Останні були нібито неякісними. Але так це чи ні, має визначити суд.

Відео дня

"Нехай розбираються. Але я точно знаю, що контракти, які є предметом дослідження, датовані березнем 2022 року. І я хочу запитати: а де всі були в березні 2022-го? Коли на складах нуль [бронежилетів], а треба було привезти сотні тисяч. Тому я хочу дочекатись завершення слідства і почути вирок суду. Бо він може бути і виправдальним теж", – говорить Резніков.

Нагадаємо, що окрім В’ячеслава Шаповалова, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, ще ряду посадовців були висунуті обвинувачення, які стосуються буцімто скоєних ними зловживань. Так, зокрема, підозри були вручені ексміністру інфраструктури Андрію Пивоварському та ексголові "Нафтогазу" Андрію Коболєву. Обвинувачення Пивоварському та Коболєву на сьогодні не доведені у судовому порядку.