Стартували роботи зі створення нового інфекційного відділення на базі Житомирського обласного протитуберкульозного диспансеру. Новий медзаклад буде спеціалізуватися на допомозі дітям, повідомив у Facebook голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

"Зараз обласна дитяча лікарня не має власного приміщення для розміщення дитячого інфекційного відділення. Протягом останнього часу вона орендувала його у районної лікарні", - зазначив він.

Відділення зводять за програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Реалізація цього проекту вартістю 48 млн. грн. дозволить створити дитяче інфекційне відділення на 40 пацієнтів, що відповідатиме сучасним стандартам, пояснив Бунечко.

Відео дня

"Проєктом передбачено увесь комплекс заходів, а саме утеплення фасадів, підвалів, горища, заміна покрівлі, віконних та дверних блоків. Також будуть оновлені усі інженерні мережі, устаткування та сантехніка", - заявив він.

Медзаклад оснастять новою лікувальною та діагностичною апаратурою. Там буде також встановлено медичний ліфт та кисневі станції, передбачається спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів.

"Ми поставили для себе складне завдання – впоратися з роботою якнайшвидше, адже ми розуміємо, що окрім "ковіду", маленькі жителі області стикаються і з іншими хворобами, які несуть небезпеку для них", - підкреслив керівник ОДА.

Як раніше повідомлялося, у рамках програми "Велике  будівництво" наступного року розпочнеться модернізація 48 обласних лікарень для дорослих і дітей. У 29 з них планується побудувати посадкові майданчики для санітарної авіації.