ЗНО 2021 з історії України - що потрібно брати  / фото УНІАН

Сьогодні, 4 червня, в Україні відбудеться Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з історії України. Участь у ньому візьмуть майже 299 тисяч осіб.

Які документи потрібні учаснику ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання 2021 року проходить в умовах карантинних обмежень, запроваджених через коронавірус. Учасники, зокрема, повинні дотримуватися соціальної дистанції та інших рекомендацій медиків.

Допуск учасників до пункту тестування здійснюватиметься з 9:50 і до 10:50. Його процедура передбачає проходження термометрії та ідентифікації учасників ЗНО. Вхід буде дозволено лише за наявності таких документів:

Відео дня
  • оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

У разі запізнення або неможливості пред’явлення оригіналу Сертифіката чи документа, що посвідчує особу, учасника не буде допущено до пункту проведення ЗНО.

Що можна й заборонено брати на ЗНО

Читайте такожВ Україні 80% вступників обирають вищу освітуУчасникам тестування варто взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які можна буде покласти на свій робочий стіл і за потреби скористатися.

Водночас абітурієнт не може мати при собі жодних засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих та рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування. Такі речі потрібно залишити у спеціально відведеному місці, на яке вкаже інструктор в аудиторії тестування.

Як проходитиме ЗНО з історії України

Сертифікаційна робота з історії України налічує 60 завдань різних форм і складається з двох частин: "Історія України ХХ – початку ХХІ ст." (30 завдань) та "Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст." (30 завдань).

Їх потрібно зробити за 150 хвилин, а правильне виконання дає можливість учасникам тестування набрати 94 бали.

Умови допуску на ЗНО 2021 - які документи потрібні / фото УНІАН

Під час визначення результату ЗНО з історії України за шкалою 100–200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань.

При цьому також буде встановлено поріг "склав/не склав" – мінімальний тестовий бал, який за виконання роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг "склав/не склав", буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів.

ЗНО 2021 в Україні: що відомо