Експерт поки не радить запасатися продуктами / УНІАН

Українцям сьогодні не обов'язково робити запаси продуктів, оскільки їх дефіциту не очікується. Брак в окремих торгових мережах часто пов'язаний з тим, що вони не розраховуються з постачальниками.

Про це розповів голова "Української Асоціації постачальників торговельних мереж" Олексій Дорошенко, пише "РБК-Україна".

"Окремі продукти зникають з продажу не тільки тому, що їх взагалі немає. Їх просто немає в конкретній торговій точці. Тому якщо ви не бачите якогось продукту, пошукайте в іншому місці", - пояснив він.

Відео дня

Експерт додав, що деякі торгові мережі втратили всього 20-30% асортименту, тобто звузили його рівно до того, що люди хочуть купувати. А в деяких "гіпермаркетах" майже порожньо.

"Проблема тільки в одному - вони не оплачують попередні поставки, які були зроблені ще на початку року і в період активні військових дій", - повідомив Дорошенко.

Через війну в Україні порушені поставки між областями й ніхто не везе продукцію в місця, де виник дефіцит, додав він. Дорошенко при цьому не радить запасатися продуктами через побоювання, що вони пропадуть зовсім.

"Всі питання поступово вирішуються, а ситуація змінюється щодня. Тому говорити про який-небудь дефіцит не доводиться. Але "вистрілювати" так чи інакше воно буде", - сказав він, відзначивши відсутність поставок овочів і черешні з окупованих територій.

Раніше ЗМІ повідомили, що дефіциту солі в Україні не буде, але вона подорожчає. Як відомо, війна повністю зупинила роботу найбільшого виробника солі в Україні - держпідприємства "Артемсіль". Серед населення вже почалася паніка, сіль "змели" з полиць магазинів і супермаркетів.