фото УНІАН

Посол США Бріджит Брінк передала для потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій України захисний одяг та рятувальний інструмент Weber, загальною вартістю близько 22 млн грн.

Як повідомляє ДСНС, ця допомога надійшла в рамках співпраці української Служби порятунку з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та проектом "Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування" (ГОВЕРЛА).

Передаючи допомогу, посол наголосила, що Сполучені Штати Америки будуть залишатися з Україною стільки часу, стільки буде потрібно для повної перемоги над РФ.

Відео дня

Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у відповідь подякував Брінк та всьому американському народові за безпрецедентну допомогу. Він зазначив, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій має один із найвищих рівнів довіри в українському суспільстві, і це цілком заслужено, адже спектр її роботи надзвичайно широкий – від розмінування територій до евакуації цивільного населення, розбирання завалів знищених внаслідок ворожих обстрілів будівель та гасіння масштабних пожеж, спричинених ворожою агресію на найрізноманітніших об’єктах інфраструктури, приміром, нафтобазах, хімічних підприємствах тощо.

За словами голови ДСНС Сергія Крука, служба потребує все більше і більше рятувальної техніки, адже масштаби допомоги, яку надає ДСНС в найрізноманітніших сферах подолання наслідків російської агресії, зростають.

"Тому я від себе особисто та від усієї Державної служби України з надзвичайних ситуацій щиро дякую у вашій особі президенту Байдену, Конгресу Сполучених Штатів, усьому американському народові за світове лідерство в підтримці нашої держави, за вашу чітку позицію. Ми вдячні за підтримку ДСНС. Можу запевнити, рядові пожежники чудово усвідомлюють рівень вашої допомоги, усвідомлюють, що без підтримки наших партнерів Службі порятунку було б у стократ важче ліквідовувати наслідки ворожої агресії та з часом, після нашої перемоги, творити в Україні новий безпечний простір", - підкреслив голова ДСНС.

Раніше у ЄС анонсували нову допомогу для України.

Вас також можуть зацікавити новини: