Рух проспектом заблоковано / фото УНІАН

Інвестори "Укрбуду" перекрили рух транспорту на Повітрофлотському проспекті в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, проспект перекрито навпроти будівлі Міністерства оборони.

За словами організаторів акції, таким чином вони хочуть привернути увагу представників влади до того, що чиновники оборонного відомства не укладають угоди з "Київміськбудом" для розблокування будівництва низки житлових об'єктів.

Відео дня
На місці чергує поліція / фото УНІАН

Сьогодні, 13 серпня, близько 10:00 розпочався мітинг інвесторів корпорації "Укрбуд". В акції беруть участь близько 300 осіб.

Мітинг триває з ранку / фото УНІАН

Що відбувається на дорогах

Перекриття проспекту суттєву вплинуло на ситуацію на дорогах. Зараз у центрі Києва утворилися затори. Зокрема, транспорт стоїть на проспектах Перемоги та Повітрофлотському, а також прилеглих до них вулицях - Чорновола, Жилянській, бульварі Шевченка тощо.

У центрі Києва утворилися затори / Google Maps

Справа "Укрбуду": що відомо

  • Інвестори столичних житлових комплексів закликають представників Міноборони підписати угоди з "Київміськбудом" для відновлення будівництва ЖК "Чарівне місто", "Оберіг-2" та "Art House".
  • Державна корпорація "Укрбуд" зупинила будівельні роботи на більшості своїх об'єктів. Без житла ризикують залишитися понад 13,7 тис. інвесторів.
  • 12 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський заявив, що заморожене будівництво житлових комплексів "Укрбуду" завершить компанія "Київміськбуд".
  • 22 травня мер столиці Віталій Кличко повідомив, що передача об’єктів "Укрбуду" до "Київміськбуду" відбувається у плановому режимі, однак існує низка проблемних питань, які мають вирішити держоргани. Він уточнив, що йдеться про 23 об’єкти – невеликий офісний центр і 22 житлових комплекси.
  • 17 червня уряд схвалив розпорядження щодо переукладання договорів корпорації "Укрбуд" на компанію "Київміськбуд".