ЗМІ розповіли про переваги використання сталі у будівництві / фото Метінвест

Компанія Метінвест наразі мобілізувала усі свої ресурси, щоб наблизити перемогу України. Але водночас - працює з фокусом на майбутнє та розробляє плани повоєнного відновлення країни. Так з’явився проєкт "Сталева мрія", який містить концепції швидкої, екологічної та економної відбудови. Про це йдеться у матеріалі NV.

"Запропонована компанією концепція містить набір готових рішень для будівництва житла та соціальної інфраструктури. Громада може обрати проєкт, адаптувати його під свої потреби, залучити державні чи міжнародні кошти та відразу розпочинати будівництво. Фахівці збутової компанії Метінвест-СМЦ розробили понад 200 готових проєктів будівель на основі трьох сталевих попередньо виготовлених елементів: каркаса, модуля та платформи. Проєкти містять повний пакет документів: кошторис, графіки будівництва, планування, технічні рішення", - йдеться у матеріалі. 

Для України житло з металу поки дивина, але у світі вже давно використовують цю технологію. Модульні сталеві будинки зводять у Великій Британії, США, Таїланді та інших країнах, кажуть у Метінвесті.  

Відео дня

Будівництво із сталі має низку переваг. Однією з головних є швидкість будівництва: одноповерховий будинок можна звести за два місяці, восьмиповерховий — за дев’ять місяців, а дитсадок — удвічі швидше, ніж зазвичай. 

"Такі будинки також мають можливість реконструкції, адже використання сталевого каркаса дає змогу модифікувати будівлю. До того ж, такі проєкти допомагають зробити внутрішній простір гнучким, та зменшити вартість фундаменту: на ньому можна заощадити 20‑30 % через меншу вагу сталевого каркаса. Ну а після завершення життєвого циклу сталевий каркас на 98 % можна переробити", - вказує NV.