Фігурант секс-скандалу пішов на підвищення в УПЦ МП / скріншот

Голова Української Православної церкви (Московського Патріархату) митрополит Онуфрій висвятив у єпископи секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії Никиту (Андрій Сторожук), який нещодавно був спійманий в одному ліжку з голим хлопцем із місцевого церковного хору.

І хоча в УПЦ МП тоді не стали коментувати УНІАН деталі свого нового "священного обряду", тепер ясно, що він точно не завадив чернівецькому попу в просуванні по службі.

"Сьогодні, 4 грудня 2022 року, блаженніший митрополит Онуфрій звершив архієрейську хіротонію архімандрита Никити (Сторожука) во єпископи Івано-Франківського і Коломийського", - повідомили в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП.

Допомагав Онуфрію вручати "нові погони" (ну, тобто посвячувати в новий духовний сан) любителю голих хлопчиків Никиті митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій.

Це "священне" дійство московських попів відбувалося у Свято-Пантелеймонівському соборі в київській Феофанії, звідки велася трансляція у соцмережах.

На заході був присутній і підсанкційний настоятель Києво-Печерської Лаври, любитель розкішних автомобілів Павло (Лебідь).

Обшуки в Чернівецькій єпархії УПЦ МП

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада в СБУ повідомили, що під час обшуків у Свято-Миколаївському храмі УПЦ знайшли документи про російське громадянство у керівництва єпархії. Пізніше стало відомо, що в нотубуці цих проросійських "священиків" знайшли відео з дитячою порнографією. Файли, за попередніми даними, не були завантажені з інтернету, а відзняті відеокамерою.

Крім того, під час обшуків силовики спіймали секретаря єпархії Никиту в ліжку з голим хлопцем, який співає в місцевому хорі. Повідомляється, що СБУ увійшли в келію, де живе архімандрит, у момент фізичної близькості з хористом.

Архімандрит Никита мав фізичну близькість з хористом, коли прийшла СБУ / колаж УНІАН

Санкції проти УПЦ МП

1 грудня президент Володимир Зеленський доручив Раді національної безпеки і оборони внести до Верховної Ради законопроект про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії, до яких належить і УПЦ МП. Також Зеленський натякнув, що Києво-Печерську лавру у Московського патріархату можуть відібрати на користь української церкви.

2 грудня РНБО запровадила санкції проти намісника Лаври Павла (Лебедя), екс-нардепа Вадима Новинського та інших священиків УПЦ МП. Під обмеження потрапили близько десяти священнослужителів церкви Московського патріархату. Більшість із них перебувають на тимчасово окупованих територіях України або за кордоном.

Вас також можуть зацікавити новини: