Сергій Загребельний у Запорізькій області тримає в страху все село, дізналися журналісти / cкріншот

У селі Нове Запорізької області 24-річний психічно хворий Сергій Загребельний, який має відкриту форму туберкульозу, вчинив замах на життя місцевого мешканця й тримає в страху людей.

Минулого місяця хлопець затягнув чоловіка у чужий гараж та намагався катувати – поставив хрест, який зробили для могили його матері, та сказав молитися, розповів власник гаража, йдеться у сюжеті "2+2".

За словами співбесідника, потім Загребельний прийшов до нього й сказав, що чоловік у гаражі порізав вени.

Відео дня

Правоохоронці після інциденту відкрили кримінальне провадження по факту замаху на життя, максимальне покарання за такий злочин – до трьох років позбавлення волі. 

Слідчі просили залишити підозрюваного під вартою, однак таке клопотання суд не ухвалив.

Місцевий лікар сказала, що чоловік психічно хворий, має відкриту форму туберкульозу й перебуває на обліку в психдиспансері. 

Жителі села з острахом ходять вулицями й намагаються не відпускати кудись дітей самих. Навіть у садочку вихователі дітей ні на хвилину не залишають без уваги, оскільки хлопець все частіше став навідуватися у дошкільний заклад – просив поїсти, питав чи є якісь помиї.

Директор закладу дошкільної освіти Тетяна Гревцева пожалілася, що Загребельний їй погрожував. 

Читайте такожУ Запоріжжі п'яний покупець обстріляв продавця через прохання надягнути маску"Погрожує: я тебе повішаю, ти відьма", – пожалілася вона.

Пенсіонерка Тетяна, яка жила біля хлопця, переїхала до доньки.

"Пішла з дому, бо вже ні спати, ні їсти, нічого… я боюся, всі бояться", – сказала співбесідниця.

Місцеві чиновники зверталися до різних інстанцій, щоб попередити можливу трагедію через дії Загребельного, але жодна з лікарень не може прийняти психічнохворого з відкритою формую туберкульозу.

Голова Новенської сільради Валентин Бутенко повідомив, що хлопця визнали не буйним психічнохворим.

"Лікарі визнали, що він не буйний божевільний, комісія була. Його відпустили і, оскільки він туберкульозний, лікування не призначили примусове, а зробили амбулаторне", – розповів чиновник.

Самого Загребельного журналісти знайшли у церкві, він доглядав за квітами.

"Я просто хотів сісти у в'язницю, розписатися на стіні… З мене зробили маніяка… на мене справ нашили… просто хотіли мене прибрати з Кирилівки, бо я серйозна людина…", – стверджував хлопець.

Раніше стало відомо про "дикий" інцидент, який трапився у Запоріжжі. На початку листопада журналісти дізналися, що в Шевченківському районі обласного центра бабуся змушувала онучку кататися на гойдалці, а коли дитина відмовилася це робити – застосувала силу.

Вас можуть зацікавити такі новини: