Які нові військовозобов'язані підлягатимуть призову? / фото УНІАН

В Україні не вщухають розмови довколо намірів зменшити граничний вік призовників з нинішніх 27 років до 25. Адвокат Тарас Никифорчук у своєму YouTube-каналі пояснив, що йдеться про проект закону Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" №9281.

За його словами, після зниження граничного віку призовників до 25 років з'явиться досить серйозна велика група молодих людей, яких можна буде призвати до Збройних Сил України.

"Відповідно, ось така сумна досить новина в тому плані, що вони (влада, - УНІАН.) вважають, то що це війна ще буде, на жаль, тривати довго", - вважає Никифорчук.

Відео дня

Він нагадав, що в Україні подовжили воєнний стан і мобілізацію до 18 серпня 2023 року. 

Адвокат також нагадав, які категорії чоловіків в Україні мобілізують у травні 2023 року. І наголосив, що чоловіки віком 18-27 років не можуть бути примусово мобілізовані, якщо вже не проходили строкову службу (службу за контрактом - для жінок), але вони можуть добровільно підписати контракт з підрозділами Сил оборони України.

Зниження призовного віку в Україні до 25 років

Нагадаємо, Міністерство оборони України розробило зміни до законодавства щодо зниження граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років.

Як пояснили у відомстві, відповідні зміни продиктовані тим, що під час дії правового режиму воєнного стану відсутня потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років.

Вас також можуть зацікавити новини: