"Нафтогаз" розкрив фейк росіян / фото ua.depositphotos.com

У НАК "Нафтогаз" спростували черговий російський фейк. Цього разу країна-окупант збрехала про надання знижки в обмін на інформацію щодо ухилянтів та колаборантів.

"Увага, фейк! Російські телеграм-канали розповсюджують фальшиву платіжку від Газопостачальної компанії "Нафтогаз України", - повідомили на сторінці компанії в Facebook.

На фейковій платіжці від імені НАК "Нафтогаз" людям начебто пропонують знижку за оплату послуг, якщо вони здадуть колаборантів або ухилянтів. Однак насправді такого повідомлення не існує.

Відео дня

Російські пропагандисти взяли вже існуючу платіжку та додали до неї фейковий QR-код із надписом: "Ви можете отримати ЗНИЖКУ на оплату послуг, якщо розповісте про колаборанта або ухильника за допомогою бота".

"Радимо не довіряти сумнівним джерелам інформації, а особливо тим, що пов’язані з країною-агресором)", - наголосили у компанії.

"Нафтогаз" розкрив новий фейки РФ / інфографіка Нафтогаз

Російські фейки - останні новини

Росія постійно використовує соцмережі для поширення фейків про Україну, українську владу та ЗСУ.

Так, у червні вони брехали про загрозу хімічної атаки у великих містах та в більшості областей України.

Днями пропагандисти розповсюджували "оголошення" про нібито продаж органів "чистокровних українців" на чорному ринку для європейців. Ця реклама поширювалась у Facebook.

Вас також можуть зацікавити новини: