Моше Реувен Асман / фото УНІАН

Головний рабин України Моше Реувен Асман записав звернення через війну Росії проти України. Він закликає росіян та євреїв у Російській Федерації зробити все, щоб зупинити війну.

Про це йдеться у його зверненні.

"Я звертаюся до рабинів Росії, євреїв Росії та просто до російських людей з одним посланням. Люди, зупиніть війну! Не дивіться, що вам говорять по телебаченню, там брешуть вам. Тут відбуваються військові злочини. Російська армія, яка била фашистів у 1941-му, сьогодні бомбардує Київ, мирне населення, Харків, Одесу. Щойно був обстріл Бабиного Яру, три ракети потрапили туди... Бабин Яр, де лежать 200 тисяч убитих євреїв - старих, жінок та дітей", - зазначив Асман.

Він зазначив, що волонтери єврейської громади працюють у Києві та Київській області, попри небезпеку для життя.

"Я рабин України і я гордий, що мені випала честь рятувати людей і бути на боці світла, а не на боці тих, хто вбиває... Дорогі росіяни, євреї та російські люди, ті, хто не байдужі, запам'ятайте, що той, хто байдужий ... той співучасник військового злочину проти людства", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський після російського обстрілу Бабиного Яру закликав євреїв усього світу "кричати про вбивства мирних людей".