Всього було 13 заручників / фото УНІАН

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що не володіє інформацією щодо виплати компенсацій заручникам, яких 21 липня у Луцьку захопив Максим Плохой (справжнє ім'я Максим Кривош).

Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1", передає ТСН.

Читайте також"Залишилися лише уламки": журналісти розповіли, як Луцьк оговтується після вчорашніх подій

Відео дня

"Заручників було 13, з ними працювали психологи, їх оглянули  медики. Крім того, їх опитали слідчі, щоб вони допомогли відтворити справжню картину подій. Щодо компенсацій – то мені невідомо, що таке рішення ухвалювалося. Якщо його ухвалить Кабмін, то його опублікують. У мене такої інформації немає", - заявив Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 21 липня о 9:25 в Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус «Берестечко – Краснилівка», який наказав доправити на центральну площу міста, Театральний майдан. У заручниках, як повідомлялося спочатку, перебували близько 20 осіб. За словами чоловіка, він мав при собі вибухівку та зброю.

В області було введено оперативний план «Заручник», центр було перекрито поліцією.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «існуючою системою в Україні». Він відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкривав стрілянину в бік правоохоронців. Ввечері він відпустив літню жінку, підлітка і вагітну молоду жінку.

Зловмисником, який захопив заручників, виявився 44-річний двічі судимий Максим Кривош.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), СБУ - за ч. 1 ст. 258 КК (терористичний акт).

Близько 22:00 Кривош здався поліції, всіх заручників звільнили.