REUTERS

31 серпня в Лондоні пройшов бій за титули чемпіона світу за версіями WBO, WBA і WBC в легкій вазі між українцем Василем Ломаченком та британцем Люком Кемпбеллом.

Перший раунд пройшов у розвідці, після чого українець поступово захопив перевагу і пішов вперед.

Читайте такожЛомаченко - Кемпбелл: онлайн та повне відео бою

Відео дня

З кожною трихвилинкою у британця залишалося все менше сил, а його довжина рук не допомагала діставати українця - Василь легко ухилявся від атак суперника, який постійно використовував джеб.

У шостому раунді Василь накрутив темп і пішов вперед і в останні секунди зумів потрясти британця, але відправити в нокдаун не встиг. Надалі Кемпбелл намагався клінчувати та відповідав чемпіону все рідше. Тільки у восьмому раунді у Кемпбелла стався сплеск і ряд точних ударів, але українець гідно витримав атаку суперника.

У передостанній трихвилинці Ломаченко влучив у суперника і все-таки відправив у нокдаун, але Кемпбелла врятував гонг. У заключному раунді Василь діяв активно, але не дуже ризикував, в результаті чого опонент зумів протриматися до суддівських записок.

Українець у підсумку переміг рішенням суддів одноголосо - 119-108, 119-108, 118-109.

Ломаченко провів свій п'ятнадцятий бій на профі-рингу і вперше боксував у Великобританії. В активі українця 14 перемог (10 - достроково) і 1 поразка. Нагадаємо, пояси WBO і WBA вже належали Ломаченку, а пояс WBC був вакантним.

Крім того, це вже п'ятий титул чемпіона світу у кар'єрі у всіх дивізіонах.

Що стосується Кемпбелла, то він виходив на ринг у двадцять третій раз. У британця 20 перемог (16 - нокаутом) і 3 поразки.

УНІАН раніше повідомляв, що Усик підтримав російського чемпіона UFC.