Шахтар провів спеціальну тренування з дітьми з особливими потребами / shakhtar.com

21 березня відзначається Всесвітній день людей з синдромом Дауна. З такого приводу тренування «Шахтаря» у Святошині пройшло в особливій атмосфері.

Разом з гравцями у ній взяли участь 25 дітей з інвалідністю, 10 з яких – з синдромом Дауна та аутизм, повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

Зазначимо, що ці хлопці з особливостями розвитку на постійній основі займаються футболом за спеціальною програмою для дітей з інвалідністю в спортивному центрі «Академії А+» в Києві.

Відео дня

– Займаюся футболом на позиції воротаря, а більше всіх в «Шахтарі» подобається Андрій П'ятов, – розповів Іван Святенко. – Давно хотів побувати на тренуванні улюбленої команди. Дуже радий! Спасибі всім футболістам.

«Гірники» провели кілька ігрових вправ з дітьми, а потім зробили фото на пам'ять.

– Відмінно просувалися, майже як на тренуванні! Саме головне, що дітки бігають і радіють. У всіх гарні емоції, діти щасливі, і нам приємно це бачити. Думаю, як нам, так і вболівальникам важливо бути так близько один з одним. Згадую себе маленьким: я був би дуже радий, якби можна було ось так побігати з першою командою, перепасовуватися і бити по воротах. Гарний захід, - зазначив півзахисник Шахтаря Максим Малишев.