Мохамед Салах є лідером "Ліверпуля" і збірної Єгипту / Reuters

Футбольний клуб «Ліверпуль» виступив із заявою щодо інциденту за участю вболівальників «Челсі», які ображали нападника "Червоних" Мохаммеда Салаха.

В інтернеті з'явилося відео, як шість фанатів "Челсі" скандують «Салах - терорист» в одному з барів Праги.

«Клуб стурбований тим відео, що з'явилося в мережі. Вже не в перший раз в цьому сезоні ми стикаємося на стадіонах з огидними образами на ґрунті дискримінації, це відбувається як в Англії, так і в Європі, і в усьому світі. Потрібно називати речі своїми іменами – така поведінка є істинним фанатизмом.

Читайте такожВід штрафів до виключення зі змагань: в УЄФА хочуть посилити покарання за расизм

«Ліверпуль» сподівається на дії влади. Необхідно провести розслідування, знайти і привести до відповідальності всіх, хто скоїв цей злочин. У футболі і в суспільстві немає місця таким речам. Клуб вже почав спільну роботу з поліцією, щоб визначити особистості людей на відео. За таку поведінку потрібно нести відповідальність», – йдеться в заяві «Ліверпуля» на офіційному сайті клубу.

"Челсі" також засудив поведінку своїх вболівальників. У лондонському клубі заявили, що ідентифікували трьох чоловік на відео і не дали їм відвідати матч зі «Славією», не пропустивши на трибуну. Особи ще трьох людей не були встановлені.