УЄФА переніс розгляд справи Мораєса на 2 травня / ffu.ua

УЄФА переніс дату засідання по справі натуралізації форварда збірної України Жуніора Мораєса з 25 квітня на 2 травня.

Про це повідомляє Betnews365.

Причина перенесення полягає в необхідності присутності представників всіх зацікавлених у вирішенні даного питання федерацій.

Відео дня

Читайте такожФФУ: збірній України не загрожують санкції УЄФА у справі Мораєса

Таким чином, до перших чисел травня питання вирішене не буде і сторони залишаються в невіданні. Нагадаємо, що юристи федерацій футболу Португалії та Люксембургу оскаржують законність натуралізації Жуніора Мораєса і вимагають зарахувати Україні дві технічні поразки 0:3 через виступи бразильця в цих матчах.

Основним мотивом скарг є порушення умови для отримання громадянства України, а саме - безперервне проживання особи на території України протягом останніх п'яти років. Під час перебування на контракті в "Динамо" Жуніор їздив в оренду в китайський "Тяньцзінь Цюаньцзянь", але пробув там менше півроку.

Українське законодавство вважає «безперервним» перебування в одному році, якщо людина перебувала в Україні не менше 180 днів. Але федерації Португалії та Люксембургу переконані у правомірності свого позову.

Жуніор Мораєс став громадянином України незадовго до старту кваліфікації на Євро-2020. Він був викликаний на матчі проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1) в березні.