Артем Франков вважає, що гравці російських топ-клубів повинні отримувати виклик до збірної України / фото: dynamo.kiev.ua

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков висловив свою думку про ситуацію навколо захисника Ярослава Ракицького, який перестав викликатися в збірну України після переходу в "Зеніт".

Про це Франків сказав в інтерв'ю YouTube-каналу SportArena TV.

"Враховуючи те, яку кількість людей це може спровокувати і вивести з себе, поняття "гідний" у нас розпливається. Ми поділяємо політичну і спортивну складову. Якщо брати спортивну складову. то думаю, гідний", - сказав Франков.

Читайте також"У нас в країні війна": футболіст Динамо не зрозумів рішення Ракицького поїхати в Росію

Журналіст зазначив, що гравець з топ-клубу Росії завжди гідний виклику в українську збірну:

"Гравець провідної команди чемпіонату Росії, безумовно, завжди гідний попадання в збірну України, як мінімум конкуренції за місце в ній. Це сильний чемпіонат, сильніше за наш. Це медичний факт, який нікуди не дінеш. Питання не в тому, звідки вони беруть ці гроші, а в тому, що в російському футболі їх обертається значно більше, і, відповідно, більше конкуруючих команд".

Франков також висловив думку, чому Шевченко не викликає Ракицького:

"Думаю, Шевченко досить мудрий, щоб враховувати, яку збірну він тренує і в якій країні. Навіть якщо він проводить на території цієї країни досить мало матчів, він все одно повинен це враховувати. Більш того, при Шевченку ж є ще Андрій Павелко, який, крім того, що він президент УАФ, уявляв з себе великого політика і теж повинен був відповідати президентської фракції".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що Ракицький спровокував бійку в матчі чемпіонату Росії.