Ігор Суркіс заявив, що Динамо подасть апеляцію / фото: dynamo.kiev.ua

Президент "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував рішення УАФ покарати київський клуб через поведінку фанатів під час виїзного матчу проти "Шахтаря".

Слова Суркіса наводить офіційний сайт "Динамо".

"Найбільш коректне слово, яким можна описати те, що відбувається - це свавілля. Це повне беззаконня з боку національної Асоціації по відношенню до "Динамо" і наших уболівальників. Рішення КДК УАФ знаходиться за межами здорового глузду і логіки. Це важко пояснити з будь-якої точки зору", - сказав Суркіс.

Відео дня

Президент "Динамо" підкреслив, що клуб "всіляко сприяє" розслідуванню національної поліції, але при цьому вже покараний "по повній програмі".

"КДК не тільки "нагородив" нас максимальним штрафом, але якимось чином придумав проведення домашнього матчу без глядачів. І хто в цій ситуації покараний? Кого КДК по-справжньому покарав? Футбольний клуб "Динамо" Київ, який послідовно і принципово бореться проти всіх форм дискримінації у футболі? Тисячі наших уболівальників, які регулярно ходять на матчі в Києві і завдяки яким "Динамо" є найбільш відвідуваною командою України?", - сказав Суркіс.

Читайте також"Вибіркове правосуддя": Динамо оскаржить покарання за расизм фанатів

Він також заявив, що не розуміє, "як можна закривати домашню арену "Динамо" за ймовірні (поки ведеться слідство) порушення на виїзному стадіоні".

"Не буду обговорювати фінансову складову цієї справи. Нам не звикати, що за наші штрафи утримується бюрократичний апарат Асоціації, тут для нас немає нічого нового. Я хочу акцентувати увагу на ключовому моменті: для футбольного клубу "Динамо" вболівальники є головною цінністю. Наша команда грає заради них. Вони дають нам сили і емоції. А тут зібралося кілька чиновників, підняли руки вгору і своїм голосуванням позбавили футбол самого головного - глядачів на трибунах. Нехай навіть на один матч. Це на сто відсотків упереджене рішення по відношенню як до команди, так і до її вболівальників", - додав президент "Динамо".

Суркіс також підкреслив, що "Динамо" подасть апеляцію на рішення УАФ.

Нагадаємо, за підсумками епізоду з расизмом у матчі "Шахтар" - "Динамо" УАФ оштрафувала київський клуб на 500 тисяч гривень, а також покарала одним домашнім матчем без глядачів.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що в FIFPro розкритикували УАФ через дискваліфікацію Тайсона.